США ввели санкції проти керівництва угруповання

США ввели санкції проти керівництва угруповання "Хезболла"

Укрінформ
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти щонайменше п'яти ватажків організації "Хезболла", а також організації "ІДІЛ у Великій Сахарі".

Про це повідомив у середу Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) американського мінфіну, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішні дії є повідомленням для громадськості Сполучених Штатів та міжнародного співтовариства про те, що ця група (ІДІЛ у Великій Сахарі – ред.) є терористичною організацією, а ці особи вчинили або становлять значний ризик вчинення терористичних актів", - зауважили в Вашингтоні.

Читайте також: "Хезболла" святкує перемогу на виборах в Лівані

Серед осіб у списку обмежень указані, в тому числі, генеральний секретар організації "Хезболла" в Лівані Хасан Насралла, його заступник Наїм Касім, голова політичної ради Ібрагім Амін аль-Саїд, голова судової ради Муххамад Язбек, радник генерального секретаря Хусейн аль-Халіль. Причому, проти ряду осіб санкції США введені повторно.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти центробанку Ірану

Сполучені Штати вважають організацію "Хезболла" терористичною й такою, що отримує підтримку з боку Ірану. Нинішні санкції стали третім пакетом обмежень США проти Ірану та його поплічників у регіоні після того, як глава Білого дому Дональд Трамп оголосив минулого тижня про вихід з Іранської ядерної угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-