США готують зустріч Трампа і Кім Чен Ина попри погрози Пхеньяна - Білий дім

США готують зустріч Трампа і Кім Чен Ина попри погрози Пхеньяна - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати Америки зберігають готовність провести зустріч між президентом США Дональдом Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином попри погрози КНДР вийти з переговорів.

Про це заявила в середу журналістам речник Білого дому Сара Сандерс, повідомило видання USA Today.

"Якщо вони (північнокорейська сторона – ред.) хочуть зустрічатися, ми будемо готові, і якщо ні, це ОК", - сказала Сандерс.

Вона зауважила, що погрози КНДР вийти з домовленості про зустріч були "цілком очікуваними" у Вашингтоні, однак американська сторона "сподівається", що зустріч, запланована на 12 червня, все ж відбудеться.

Напередодні Північна Корея висловила протест щодо спільних військових навчань між США й Південною Кореєю, поставивши під сумнів запланований саміт між Трампом і Кімом. Через кілька годин після цього КНДР зробила ще одну заяву, пригрозивши скасувати переговори, відкинувши головну ідею відмови від ядерної зброї.

Читайте також: КНДР не мінятиме свою ядерну програму на можливість торгувати зі США

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп минулого тижня заявив, що планує зустрітися з Кім Чен Ином 12 червня в Сінгапурі. До цього впродовж кількох місяців американський президент закликав Китай та інші країни посилити економічний тиск на КНДР, поки Пхеньян не відмовиться від своїх ракетно-ядерних програм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-