Мешканці Гаваїв потерпають від масивних викидів вулканічних газів і попелу

Мешканці Гаваїв потерпають від масивних викидів вулканічних газів і попелу

Укрінформ
Висока концентрація сірчистого газу та вулканічного попелу в повітрі внаслідок виверження вулкану Кілауеа в американському штаті Гаваї створює проблеми для жителів острова, які досі перебувають в готовності до масштабної евакуації.

Про це йдеться в повідомленні американського інформагентства Reuters.

"Обвали й вибухи в вівторок на вершині гавайського вулкану Кілауеа підняли попіл у повітря, внаслідок чого місцеві мешканці вперше за 12 днів виверження отримали текстові повідомлення з попередженнями від влади округу", - зазначається в публікації.

Читайте також: На острові Ява через виверження вулкана евакуюють людей

Через небезпечну концентрацію сірчистого газу та інші викиди місцева влада закликала жителів залишатися в приміщеннях або взагалі виїхати з території, якій загрожує стихія. У вівторок на вулкані Кілауеа відкрилася вже 20-та за ліком тріщина, через яку виривається лава й газ.

Читайте також: Гаваям загрожують нові вулканічні виверження

За останніми повідомленнями, від виверження лави постраждав здебільшого регіон Пуна, де стихія знищила 37 будинків та сільськогосподарські угіддя. Поки що немає повідомлень про жертви чи серйозні травмування серед населення.

За інформацією місцевої влади, вже евакуйовано близько 2 тис. жителів у східному районі Пуни, де вперше з'явилися тріщини. В готовності до евакуації перебуває район Кау американського острівного штату Гаваї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-