Гаваям загрожують нові вулканічні виверження

Гаваям загрожують нові вулканічні виверження

Укрінформ
Після кількох днів сейсмічної активності на Гаваях (США) та виверження вулкану Кілауеа, яка спричинила знищення десятків будинків та евакуацію 1,7 тис. жителів, сейсмологи попереджають про нову вулканічну активність.

Про це повідомляє в ніч на п'ятницю центральний американський телеканал ABC News.

"Зниження лавового озера в вулкані збільшило можливість вибухових вивержень протягом найближчих тижнів", - наводить телеканал повідомлення обсерваторії, яка діє в рамках Програми з вивчення вулканічної небезпеки у Сполучених Штатах.

В обсерваторії зауважили, що поки наука не може заздалегідь давати точних прогнозів такої активності, однак попередили, що нинішні умови в районі вулкану Кілауеа можуть спровокувати подальші виверження.

Читайте також: NASA показало знімки з космосу виверження вулкана на Гаваях

У цьому зв'язку звертається увага на те, що хоча агресивна вулканічна активність призупинилася, викиди пару продовжуються, що вказує на можливу подальшу небезпеку.

Як повідомляв Укрінформ, вулкан Кілауеа на острові Гаваї прокинувся цього тижня внаслідок підземних поштовхів, максимальний з яких вимірювався магнітудою 5 за шкалою Ріхтреа. Внаслідок виверження розпеченої лави знищено 21 будівля, більша частина місцевого населення евакуйована в небезпечні райони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-