Канаді слід розглянути скасування візових вимог для України - депутат

Канаді слід розглянути скасування візових вимог для України - депутат

Укрінформ
Канаді варто розглянути можливість запровадження безвізового режиму подорожей для громадян України.

Таку думку у письмовій відповідь на запит Ніколаса Кравця висловив депутат парламенту Канади від опозиційної Консервативної партії Джеймс Безан.

«Замість посилення візових обмежень для українців, Канаді варто розглянути можливість скасування візових вимог для громадян України, як ми вже зробили для понад 70 держав», - прокоментував Безан запровадження Канадою для прохачів з України обов’язкового збору біометричних даних.

На його переконання, «неприйнятно, що додаткові юридичні та фінансові бар’єри виставляються на шляху українців, зважаючи на їх величезну роль у становленні Канади протягом уже понад 125 років». «У час, коли Україна відбиває удар авторитарного російського олігархату, ми маємо робити усе можливе, аби полегшити становище України та її народу. Слід розширяти співпрацю із Україною, а не створювати додаткові перешкоди на шляху відвідування її громадянами нашої держави», - наголосив депутат.

Читайте також: Канада запровадить біометрику для українських прохачів віз

За його словами, ускладнення процесу отримання канадських віз українцями «не має виправдання». «Ми зобов’язані підтримувати й допомагати демократичним країнам, яким загрожують такі корумповані режими, як Росія. У боротьбі проти тоталітаризму й іноземної агресії Канада повинна бути невіддільним союзиком України. На жаль, шкідливі бюрократичні перепони та витрати підривають нашу підтримку стратегічного союзника», - підсумував Безан.

Нагадаємо, Канада вирішила із літа цього року поширити на прохачів із України вимоги стосовно надання біометричних даних при подачі заявки на усі типи віз. Це також призведе до майже двократного здорожчання канадської візи для українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-