Берлін закликав сторони близькосхідного конфлікту до стриманості

Берлін закликав сторони близькосхідного конфлікту до стриманості

Укрінформ
У Берліні стурбовані розвитком ситуації на Близькому Сході і закликають сторони конфлікту до стриманості.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН, передає кореспондент Укрінформу.

«Право на мирні протести має діяти і в Газі. У той же час, ми завжди чітко вказували на те, що цим правом не можна зловживати, не можна використовувати його як привід для ескалації ситуації, для насильства або підбурювання до нього інших», - йдеться в заяві.

Читайте також: Радбез ООН сьогодні обговорить сутички в Секторі Газа

У відомстві стурбовані повідомленнями щодо протестів у понеділок в Газі, де кількість загиблих і поранених оцінюється десятками.

"Ізраїль має право захищатися і захищати лінію розмежування, однак тут повинен застосовується принцип пропорційності, в тому числі використання бойових боєприпасів тільки в тому разі, коли інші, більш слабкі методи стримування, не мали успіху, коли дійсно існує загроза", - підкреслюють у німецькому МЗС.

Читайте також: США звинуватили Хамас у сутичках в Секторі Газа

"Люди, які живуть в секторі Газа, перебувають у важкій гуманітарної ситуації, виходу з якої наразі не видно. Німеччина, як і раніше, готова підтримати співпрацю заради розвитку та надавати гуманітарну допомогу", - запевняють у Берліні.

У МЗС країни зазначають, що перш ніж повернутися до обговорення нагальних заходів щодо поліпшення умов життя в регіоні, слід заспокоїти ситуацію на місцях. У Берліні переконані: ті, хто має владу в секторі Гази, повинні відмовитися від насильства, а палестинська адміністрація знову повинна отримати контроль над Газою.

"Всі повинні працювати над тим, щоб ситуація не погіршувалася", - закликали в німецькому зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Кількість жертв сутичок у Секторі Газа перевищила 50

Нагадаємо: раніше Німеччина критично поставилася до рішення США щодо перенесення американського посольства в Єрусалим. Відкриття цього диппредставництва супроводжувалося ескалацією в секторі Газа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-