ООН виступає за негайне припинення сутичок у Секторі Газа

ООН виступає за негайне припинення сутичок у Секторі Газа

Укрінформ
Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн засудив загибель десятків людей на ізраїльському кордоні в Секторі Газа, закликавши негайно припинити кровопролиття.

Його заяву оприлюднив у понеділок Офіс ООН з прав людини на офіційній сторінці у Тwitter

"Шокуючі вбивства десятків людей, поранення сотень ізраїльським вогнем у Секторі Газа мають бути негайно зупинені. Слід поважати право на життя. Ті, хто несе відповідальність за обурливі порушення прав людини, повинні бути притягнуті до відповідальності. Міжнародна спільнота повинна забезпечити правосуддя для жертв",- наголошується в заяві Зейд Раад аль-Хусейна.

Ізраїльська сторона наполягає, що захищає власні кордони. Перед сутичками ізраїльтяни попередили палестинців листівками, щоб ті не підходили до кордону і не провокували насильство.

Читайте також: Кількість жертв сутичок у Секторі Газа перевищила 50

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня США відкрили в Єрусалимі своє посольство, яке було перенесено з Тель-Авіва. Ця подія ще до її офіційного проведення викликала хвилю масових протестів серед палестинського населення, яке не визнає Єрусалим ізраїльським містом попри те, що воно повністю розташоване на території Ізраїля, а Кнессет у 1980 році проголосив його єдиною і нероздільною столицею країни.

Міжнародне співтовариство розділилося щодо статусу Єрусалима, в тому числі, в ООН. Однак президент США Дональд Трамп 6 грудня минулого року оголосив, що Сполучені Штати визнають його столицею Ізраїльської держави і переносять своє посольство до цього міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-