Білий дім розказав, скільки коштувало відкриття посольства США в Єрусалимі

Білий дім розказав, скільки коштувало відкриття посольства США в Єрусалимі

Укрінформ
Попри прогнози про багатомільйонні витрати на перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима, вартість цієї процедури становила лише $400 тис. 

Про це заявили в понеділок у Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нововведення на першому етапі, які дозволили відкрити посольство 14 травня 2018 року, коштували всього $400 тисяч", - зауважили в адміністрації американського президента.

У цьому зв'язку підкреслюється, що нове приміщення, в якому запрацювало посольство в Єрусалимі, є лише тимчасовим, але, водночас, це символічний крок після того, як 6 грудня минулого року президент США оголосив рішення про переміщення дипустанови. Посольство було перенесено до будівлі консульства США в Єрусалимі, яке функціонує давно в цьому місті.

Тим часом у Вашингтоні розраховують, що на зведення нового комплексу посольства знадобиться від семи до десяти років. 

Читайте також: США офіційно відкрили посольство в Єрусалимі

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 14 травня, США провели офіційну церемонію відкриття американського посольства в Єрусалимі. Спочатку передбачалася особиста участь президента Трампа в церемонії, однак пізніше було оголошено, що офіційну делегацію очолить заступник держсекретаря Джон Салліван. Крім того, до складу делегації увійшли міністр фінансів Стівен Мнучин, радники президента Іванка Трамп і Джаред Кушнер, а також спецпредставник США в міжнародних переговорах Джейсон Грінблетт.

Водночас відкриття американського посольства в Єрусалимі викликало хвилю масових протестів з боку палестинців. Ізраїльські сили застосували силу на кордоні Сектору Газа для забезпечення безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-