Меркель про Близький Схід: Ідеться справді про війну та мир

Меркель про Близький Схід: Ідеться справді про війну та мир

Укрінформ
Події останніх днів - вихід США з ядерної угоди з Іраном, обстріл іранськими ракетами ізраїльських військових позицій - ставлять під загрозу мир не лише у регіоні, а й за його межами.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у Ахені на церемонії вручення президенту Франції Емануелю Макрону премії Карла Великого за внесок у розвиток ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ескалація минулих годин показує нам, що мова дійсно йде про війну та мир", - заявила Меркель.

Вона назвала ситуацію "вкрай складною".

Зі свого боку, Макрон не став називати США, але зауважив, що європейці "ухвалили рішення домогтися миру та стабільності на Близькому Сході" і що ЄС не має дотримуватись політики "погано та ще гірше".

Меркель і Макрон обговорили в Ахені ситуацію на Близькому Сході. Вони разом із прем'єром Великої Британії Терезою Мей заявили про готовність дотримуватися положень Іранської ядерної угоди.

Читайте також: Саудівська Аравія готова створити ядерну зброю на противагу Ірану

Тим часом ситуація у регіоні іще більше загострилася після нічного обстрілу Іраном ізраїльських позицій. У відповідь Ізраїль обстріляв іранські об'єкти у Сирії.

У МЗС ФРН назвали дії іранських сил "серйозною провокацією", яку рішуче засуджують, а ізраїльської сторони - "правом на самооборону". І закликали всі сторони до стриманості, щоб не ставити під загрозу стабільність у всьому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-