Forbes назвав найвпливовіших людей світу

Forbes назвав найвпливовіших людей світу

Укрінформ
Авторитетний американський журнал Forbes оприлюднив список найвпливовіших людей світу, до першої трійки якого увійшли президенти Китаю, Росії і Сполучених Штатів.

Про це йдеться в публікації, розміщеній на офіційному сайті видання.

"Серед майже 7,5 млрд жителів планети Forbes визначив одну людину на кожні 100 млн, чия діяльність має найбільший вплив. Сі Цзіньпін, генеральний секретар Комуністичної партії Китаю, вперше посів лідируюче місце в списку Forbes-2018",- йдеться у матеріалі.

На другу позицію потрапив президент Росії Володимир Путін, який залишався на топовому місці "безпрецедентні чотири роки", пише журнал. При цьому редактори звертають увагу на перемогу Путіна на виборах з підтримкою 77% голосів, що є "найвищим показником" для кандидата на цю посаду з часів розвалу Радянського Союзу.

Президент США Дональд Трамп опинився лише на третьому місці. "Трамп має обмежений успіх, просуваючи свій порядок денний через Конгрес, контрольований його власною партією, й перебуває під слідством правоохоронців, а також не може уникнути скандалів, пов'язаних з його особистим та діловим життям. Але він усе ще залишається головнокомандувачем найбільшої у світі економічної і військової міці", - пояснюється в публікації.

Четвертою в загальному списку і першою серед впливових жінок названа федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель. Forbes називає її "де-факто лідером Європи". 

П'ятірку рейтингу замикає засновник і керівник компанії Amazon Джефф Безос, який має статок $131 млн.

Читайте також: Російські олігархи через санкції США за день втратили $16 мільярдів - Bloomberg

У списку найвпливовіших людей також визначені Папа Римський Франциск (на шостій позиції), мільярдер Білл Гейтс (сьома сходинка), президент Франції Еммануель Макрон (12 місце), засновник компанії Facebook Марк Цукерберг (13-те), британський прем'єр Тереза Мей (14 місце), глава МВФ Крістін Лагард (22 сходинка). Тут також є Тім Кук (№24), Ілон Маск (№25), Беньямін Нетаньягу (№26) і навіть Кім Чен Ин (№36) та Башар Аль Асад (№62). Цікаво, що в переліку Forbes вказаний і спецпрокурор США Роберт Мюллер (№72), який очолює російське розслідування.

Замикає список президент ФІФА Джіані Інфантіно.

Усього Forbs назвав 75 прізвищ людей, які визначають хід світової політики та економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-