Макрон розповів про роль Європи після виходу США з ядерної угоди

Макрон розповів про роль Європи після виходу США з ядерної угоди

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Трамп зробив помилку, вийшовши з ядерної угоди з Іраном.

Про це Макрон заявив в Ахені, де йому в четвер вручать премію Карла Великого, в інтерв'ю німецьким ЗМІ.

«Ми знаходимося сьогодні в історичний момент для Європи: тепер Європа відповідальна за гарантування багатополярного порядку, який був створений після закінчення Другої світової війни і який сьогодні часом розхитують», - заявив французький лідер.

За його словами, він дуже шкодує про рішення американського президента і вважає його помилковим, оскільки Трамп «вирішив створити напруженість». Макрон визнав, що йому не вдалося в ході недавнього візиту до Вашингтон переконати американського колегу не робити цей крок.

Читайте також: У Білому домі розповіли про "величезні санкції" проти Ірану

Саме тому, на думку французького президента, європейці вже заявили про свою прихильність домовленостям 2015 року і намір згуртовано залишатися в рамках договору про атомну програму, який передбачає контроль над ядерною програмою ІРІ, а також у всьому регіоні до 2025 року. Таке рішення, переконаний Макрон, дозволить не допустити негайного відновлення Тегераном ядерної активності та уникнути ескалації напруженості. Цим повинні зайнятися в найближчі тижні і місяці ЄС, зокрема, Британія, Німеччина і Франція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-