Уже третю добу шукають гірників після аварії на польській шахті

Уже третю добу шукають гірників після аварії на польській шахті

Укрінформ
Польські рятувальники продовжують пошуки трьох гірників на шахті “Зофіювка” (південь Польщі), з якими від суботи в результаті аварії немає зв'язку.

Рятувальникам залишається перевірити під землею ще два відрізки довжиною 80 та 150 метрів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

За інформацією голови Ястжембської вугільної компанії, до складу якої входить шахта, Даніеля Озона, під землею у вівторок по черзі працюватиме 40 груп рятувальників. Вони просуваються дуже повільно, оскільки доводиться працювати у дуже складних умовах, розбираючи завали.

Уночі рятувальники зафіксували радіосигнал роботи лампи одного із зниклих шахтарів. Тому рятувальники просуваються в цьому напрямку. Завдяки прокладеному трубопроводу з киснем, рятувальники намагаються подавати повітря в район аварії, збільшуючи таким чином шанси шахтарів вижити.

Читайте також: На шахті в Лисичанську обвалилася порода, десятки гірників евакуювали

Як повідомлялося, у Польщі в суботу сталися підземні поштовхи потужністю 3,5 бала за шкалою Ріхтера в районі шахти “Зофіювка”. Більшість гірників самостійно піднялася на поверхню, окрім семи. Їх почали шукати після аварії. Двох із них виявили і підняли на поверхню доволі швидко. Їх життю не загрожує небезпека. У неділю виявили і підняли на поверхню тіла двох інших загиблих шахтарів.

Фото: RMF FM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-