Аварія на шахті в Польщі: виявили тіла двох гірників, трьох ще шукають

Аварія на шахті в Польщі: виявили тіла двох гірників, трьох ще шукають

Укрінформ
Рятувальники виявили і підняли на поверхню тіла двох шахтарів, які пропали безвісти у суботу, 5 травня, після аварії на шахті "Зофіювка" на півдні Польщі, що сталася у результаті підземних поштовхів.

Пошукова операція щодо встановлення місцезнаходження ще трьох шахтарів триває, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як поінформував голова Ястжембської вугільної компанії, до складу якої входить шахта, Даніель Озон, знайдені тіла двох шахтарів упродовж дня підняли на поверхню.

Водночас, після обіду пошуково-рятувальну операцію довелося сповільнити і час від часу призупиняти у зв'язку з новими підземними поштовхами в районі шахти. У зв'язку з високою концентрацією метану в районі аварії рятувальники прокладають трубопровід через який постачатиметься повітря в район операції.

У рятувальній операції в неділю одночасно брали участь близько 100 рятувальників. У понеділок пошукова операція продовжиться.

Читайте також: Кількість загиблих під час обвалу шахти у Пакистані зросла до 23

У неділю шахту відвідав президент Польщі Анджей Дуда, який побував у  постраждалих шахтарів в шпиталі, а також зустрівся з родинами гірників, які загинули та пропали безвісті.

У понеділок місцева прокуратура прийматиме рішення про відкриття кримінальної справи щодо аварії.

Як інформувалося, підземні поштовхи потужністю 3,5 бала за шкалою Ріхтера в районі шахти сталися в суботу приблизно о 12.00 (за київським часом) на глибині 900 метрів. Більшість гірників самостійно піднялися на поверхню, окрім семи, яких почали шукати після аварії. Двох із них виявили і витягли на поверхню доволі швидко. Їхньому життю не загрожує небезпека.

Голова компанії повідомив, що буде створено спеціальну комісію, яка з'ясовуватиме причини підземних поштовхів та аварії. У суботу місце катастрофи відвідав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, який заявив, що уряд зробить усе можливе, аби врятувати шахтарів.

З початку цього року на польських шахтах загинуло вже восьмеро шахтарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-