Остання колісниця Тутанхамона

Остання колісниця Тутанхамона "переїхала" до нового музею

Укрінформ
Уряд Єгипту перемістив шосту і останню колісницю знаменитого фараона Тутанхамона до Великого Єгипетського музею неподалік від пірамід у Гізі.

Про це повідомляє видання Independent.

"Безцінний артефакт, який у суботу пронесли через Каїр у супроводі військової поліції, був перенесений з Єгипетського національного військового музею до кінцевого місцезнаходження у Великому Єгипетському музеї", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, колісниця була головною особливістю Військового музею вже понад 30 років.

У новому музеї експозиція про фараона Тутанхамона займає близько 7 тисяч кв.м.

Читайте також: У Єгипті археологи знайшли бюст римського імператора Марка Аврелія

Як відомо, Тутанхамон - давньоєгипетський фараон XVIII династії (правив у 1333 — 1324  до н. е.). При ньому були скасовані реформи Ехнатона, що внесло фараона, правління якого довгий час вважали малозначущим, у число найважливіших діячів давньоєгипетської історії. Він став одним з найвідоміших фараонів і справжнім символом давньоєгипетської цивілізації завдяки відкриттю його гробниці, єдиної майже не розграбованої єгипетської царської усипальниці.

Відкриття 1922 року Говардом Картером майже непошкодженої гробниці Тутанхамона мало величезний розголос у тогочасній пресі і поновило публічний інтерес до історії Стародавнього Єгипту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-