Премію DW

Премію DW "За свободу слова-2018" отримає іранський політолог

Укрінформ
Професор політології Тегеранського університету Садек Зібакалам став лауреатом премії DW "За свободу слова" у 2018 році.

Про це повідомляє DW.

"За сміливість знову й знову критикувати дії уряду Зібакалам отримує премію Deutsche Welle "За свободу слова" у 2018-му", - йдеться у повідомленні.

Зібакалам зазначив, що для нього це велика честь, але водночас зауважив, що сотні іранців не менше заслуговують на таку нагороду.

"Для мене це велика честь. Однак, я вважаю, що є багато іранських чоловіків та жінок, які страждали значно більше, аби скористатися правом вільно висловлювати свої погляди. Сотні іранців заслуговують на цю нагороду не менше за мене", - зазначив він.

У січні в інтерв'ю DW Зібакалам висловився щодо заворушень в Ірані. Тоді десятки тисяч іранців вийшли на вулиці, аби висловити протест проти економічної політики та політичного істеблішменту в цілому. Професор висловив розуміння мотивів протестувальників та відкинув обвинувачення уряду щодо зовнішнього втручання. Через це 69-річному політологу загрожують 18 місяців ув'язнення.

Читайте також: США занепокоєні ситуацією з Балухом, який продовжує голодування

У березні такий вирок ухвалив іранський революційний суд, і Зібакалам його оскаржує. Якщо присуд підтвердить наступна інстанція, науковця не лише посадять у в'язницю, а й застосують щодо нього так звану "суспільну заборону". Це означає, що Зібакаламу буде заборонено давати інтерв'ю й оприлюднювати свої статті, а ще він мусить відмовитися від користування соцмережами упродовж двох років.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-