Компанія Cambridge Analytica може працювати під новою вивіскою - ЗМІ

Компанія Cambridge Analytica може працювати під новою вивіскою - ЗМІ

Укрінформ
Політична консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка повідомила про припинення своєї роботи після скандалу, пов'язаного з мережею Facebook, може продовжити свою діяльність під назвою Emerdata Limited.

Про це повідомляє ресурс The Register, який провів власне розслідування.

"У реєстрі юридичних осіб Великої Британії, Companies House, зазначена активна компанія Emerdata Limited, чий головний офіс знаходиться за тією самою адресою, що й SCL Elections (материнська компанія Cambridge Analytica - ред. ), і керується тими самим менеджментом і інвесторами, що й Cambridge Analytica. Компанія Emerdata Limited називає себе організацією з "обробки даних, хостингу та споріднених послуг", - йдеться у повідомленні.

Компанія Emerdata Limited була заснована у середині 2017 року, однак активізувала свою діяльність після того, як Cambridge Analytica почала з'являтися на шпальтах світових ЗМІ на початку цього року.

Як зазначає The Register, 28 березня директором компанії Emerdata став Александер Тейлор, який також є головним виконавчим директором Cambridge Analytica і вважається "аналітичним генієм", який стояв за схемою отримання та опрацювання даних про користувачів Facebook.

Напередодні політична консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка опинилася в центрі скандалу з витоком приватних даних користувачів мережі Facebook, повідомила про припинення своєї роботи.

Читайте також: Cambridge Analytica закривається на тлі скандалів навколо Facebook

Нагадаємо, після розслідування американської The Washington Post та британської Guardian навколо Facebook спалахнув грандіозний скандал. ЗМІ дізналися, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів людей, які мають сторінки у Facebook. Завдяки цьому компанія зуміла в певній мірі зловживати ними, щоб допомогти політикам здобути перемогу на виборах. Зокрема, йдеться про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа та Brexit-кампанію.

Європейський парламент запросив засновника Facebook Марка Цукерберга надати пояснення у зв’язку з ситуацією.

Пізніше Цукерберг визнав помилки в роботі соцмережі та вибачився перед користувачами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-