Російська справа: Трамп змінює адвокатів перед розмовою зі спецпрокурором

Російська справа: Трамп змінює адвокатів перед розмовою зі спецпрокурором

Укрінформ
Замість високопоставленого юриста Білого дому Тая Кобба, який залишає посаду в команді Трампа, очікується прихід іншого адвоката Еммета Флуда, який має досвід захисту президента Клінтона в процесі імпічменту.

У Білому домі пояснили кадрову заміну виходом Кобба на пенсію, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом кількох тижнів Тай Кобб вирішував питання щодо свого виходу на пенсію, й минулого тижня він поінформував главу апарату адміністрації Джона Келлі, що йде у відставку наприкінці цього місяця", - заявила в середу речниця Білого дому Сара Сандерс.

Раніше Кобб обіймав посаду федерального прокурора і приєднався до команди Білого дому в липні 2017 року. Він займався справами, пов'язаними з розслідуванням спеціального прокурора Роберта Мюллера.

Тим часом, центральне американське видання The New York Times повідомило у середу, що президент Трамп планує найняти замість Кобба Еммета Флуда, який представляв Білла Клінтона під час процедури імпічменту наприкінці 1990-х. Очікується, що Флуд внесе зміни в тактику захисту в процесі російського розслідування на чолі зі спецпрокурором Мюллером.

Читайте також: Запитання для Трампа: про що свідчить «список Мюллера»

Перестановки в юридичній команді Трампа відбуваються безпосередньо перед тим, як він має дати свідчення офісу спеціального прокурора по російській справі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні були оприлюднені у відкритому доступі майже півсотні запитань офісу спецпрокурора Роберта Мюллера до президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-