Помпео розповів про плани США в Сирії

Помпео розповів про плани США в Сирії

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео заявив, що головні зусилля Сполучених Штатів і союзників у врегулюванні сирійського питання спрямовані на те, щоб встановити мир у цій країні та не допустити появи там нових терористичних угруповань.

Таку позицію він висловив у понеділок, під час прес-конференції у столиці Королівства Йорданії Аммані, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

"Ми повинні не допустити, щоб Сирія знову стала безпечним притулком для ІДІЛ або для будь-яких інших терористичних угруповань", - цитує заяву Помпео прес-офіс Державного департаменту США.

Він підкреслив, що, оскільки конфлікт у Сирії загрожує миру та безпеці в Йорданії, США допоможуть королівству захистити власні кордони.

Читайте також: Росія дестабілізує Україну, Грузію і Сирію - Держдеп США

Глава американської дипломатії також окреслив цілі США в Сирії. За його словами, це поразка ІДІЛ; безпечна доставка гуманітарної допомоги; деескалація насильства; стримування (сирійського режиму – ред.) у застосуванні хімічної зброї; підтримання політичного рішення конфлікту.

"Ми залишаємось повною мірою прихильниками домовленостям щодо припинення вогню в південно-західній Сирії. Сполучені Штати рішуче підтримують зусилля ООН у Женеві для припинення цього конфлікту", - заявив держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-