Армія Асада завдала 70 авіаударів по району сирійської опозиції

Армія Асада завдала 70 авіаударів по району сирійської опозиції

Укрінформ
Сили режиму Башара Асада в Сирії піддають масованій атаці підконтрольні опозиції райони на півночі провінції Хомс, які входять до списку зон деескалації в Сирії. Сьогодні авіація завдала 70 ударів по населеним пунктам, знищена лікарня в Заферані.

Про це повідомляє турецьке агентство Анадолу.

"Як повідомляють кореспонденти агентства, в результаті авіаударів загинуло щонайменше двоє мирних жителів, є поранені. Рано-вранці  авіація завдала 70 ударів по населеному пункту Заферан і селищам Іззеттін Макрамійє, Тилиф і Дейфул. В результаті бомбардування повністю знищена лікарня в Заферані", - говориться в повідомленні.

Услід за інтенсивними атаками режим Асада і його прибічники встановили контроль над передмістям Дамаску Східною Гутою.

Зараз сили режиму Асада і його прибічники намагаються встановити контроль над усією територією провінції Хомс.

Операція по захопленню північних районів провінції Хомс почалася 14 квітня, і за три дні сили режиму встановили контроль над шістьма населеними пунктами. Пізніше опозиційним угрупуванням вдалося повернути контроль над вказаними населеними пунктами.

Території на півночі провінції Хомс площею 592 квадратні кілометри, підконтрольні опозиції, знаходяться у блокаді сирійського режиму упродовж п'яти років. У регіоні мешкають 200-250 тисяч жителів.

Читайте також: Режим Асада і повстанці уклали угоду про евакуацію

Війна в Сирії почалася у березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в озброєний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах.

За даними ООН, в ході конфлікту загинуло більше 400 тисяч людей, понад 10 мільйонів були вимушені покинути свої домівки. 4,8 мільйона сирійців знайшли притулок за межами країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-