"Аерофлот" вирішив звільнити стюардесу, яка оголосила Кенігсберг

Укрінформ
Після скарги в Twitter декана Вищої школи телебачення МДУ Віталія Третьякова на те, що під час рейсу Москва-Калінінград 25 квітня в оголошенні англійською мовою місце призначення було назване Кенігсбергом, компанія "Аерофлот" вирішила звільнити бортпровідницю.

Про це повідомляє Meduza.

"В літаку "Аерофлоту" Москва-Калінінград російською оголошують, що літак виконує рейс Москва-Калінінград. А англійською відразу за цим: рейс Москва-Кенігсберг. Чув це на власні вуха у польоті 25 квітня. Хіба "Аерофлот" може іменувати міста Росії так, як захоче?" - написав Третьяков.

Офіційний аккаунт "Аерофлоту" в Тwitter відповів Третьякову, що компанія провела перевірку і вирішила звільнити стюардесу, що назвала Калінінград Кенігсбергом.

Третьяков у відповідь заявив, що оголошення було зачитане чоловічим голосом; він припустив, що його виголошував командир екіпажа. "Аерофлот" пояснив, що такі оголошення робить старша бортпровідниця; крім того, за словами компанії, вона сама підтвердила, що повідомила невірну інформацію.

Проте, Третьяков продовжував  наполягати, що оголошення зачитав чоловік.

"Я не збираюся вступати в суперечку, але такі оголошення робить командир", — сказав він радіостанції "Говорить Москва".

Читайте також: На Донбас прибула чергова партія російських найманців - розвідка

Декан Вищої школи телебачення МДУ додав, що готовий свідчити на користь стюардеси "Аерофлоту", якщо вона звернеться до нього у зв'язку із звільненням.

Кенігсберг перейменували в Калінінград після того, як місто було передане в юрисдикцію Радянського Союзу після закінчення Другої світової війни. До цього він був центром німецької провінції Східна Пруссія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-