Протести в Нікарагуа: тисячі людей вимагають покарання за вбивства активістів

Протести в Нікарагуа: тисячі людей вимагають покарання за вбивства активістів

Укрінформ
На вулиці столиці Нікарагуа міста Манагуа знову вийшли студенти, пенсіонери і фермери, вимагаючи покарати винних у загибелі 43-х протестувальників. 

Організувала марш католицька церква, повідомляє DW

"Нові багатотисячні протести очолили передовсім студентські об'єднання, які наполягають на звільненні усіх причетних до насильства проти демонстрантів поліцейських, а також на створенні незалежної комісії за підтримки ООН, яка розслідуватиме обставини загибелі людей під час протестів", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, масові протести у Нікарагуа розпочалися 18 квітня через плани уряду реформувати систему соціального забезпечення. Вона передбачала підвищення ставки внеску на соціальне страхування до 22,5 відсотка для близько 700 тисяч працівників.

За даними правозахисників, внаслідок сутичок з поліцією у країні загинули щонайменше 43 людини, десятки дістали поранення.

Нинішня хвиля протестів стала наймасштабнішою за 11 років президентства Даніеля Ортеги. Це змусило Ортегу відкликати реформу, звільнити заарештованих, послабити тиск на ЗМІ та закликати демонстрантів до політичного діалогу.

Читайте також: Жертвами протестів у Нікарагуа стали вже понад 60 осіб

Архієпископ Леопольдо Бренес у виступі перед демонстрантами заявив, що буде посередником у переговорах з урядом. За його словами, влада має місяць, щоб довести готовність до реальних поступок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-