Прем'єр Румунії не має наміру подавати у відставку

Прем'єр Румунії не має наміру подавати у відставку

Укрінформ
Прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле заявила, що не бачить ніяких мотивів для відставки.

Так глава уряду прокоментувала вимогу президента Румунії Клауса Йоханніса про відставку прем'єра, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Поки у мене є підтримка правлячої коаліції, я не бачу ніяких мотивів для відставки», - заявила прем'єр.

Аналогічну думку висловив і лідер правлячої в країні коаліції на чолі з Соціал-демократичною партією, глава Нижньої палати парламенту Лівіу Драгня.

Читайте також: Президент Румунії вимагає відставки прем'єра

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Румунії Клаус Йоханніс виступив з вимогою відставки прем'єр-міністра Віоріки Денчіле. Президент аргументував свою вимогу втратою політичної довіри з боку глави держави. Йоханніс також заявив, що «пані Денчіле не до кінця усвідомила роль президента у зовнішній політиці держави».

У п'ятницю, 27 квітня, президент Клаус Йоханніс запросив прем'єра на зустріч для обговорення соціально-економічних питань та ситуації в банківській сфері, проте глава уряду відхилила запрошення президента.

Двома днями раніше Денчіле, не поставивши до відома президента, здійснила робочий візит в Ізраїль, в рамках якого обговорювалося і питання про переведення румунського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима.

Віоріка Денчіле була призначена на посаду прем'єр-міністра Румунії у січні 2018 року.

Фото: lepetitjournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-