Придністровське врегулювання: США закликають виконати три пункти

Придністровське врегулювання: США закликають виконати три пункти

Заява
Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив задоволення прогресом у процесі придністровського врегулювання та водночас закликав сторони завершити виконання останніх трьох пунктів із "Пакету восьми" процесу переговорів.

З такою заявою виступив на засіданні Постійного комітету ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ посол Гаррі Кеміен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вітають усі сторони процесу придністровського врегулювання у форматі "5+2" з досягненням угоди про участь транспортних засобів із Придністров'я в міжнародному дорожньому русі. Відзначимо, що реалізація цієї угоди розпочнеться у вересні, що стане важливим етапом на шляху до повного й мирного врегулювання конфлікту", - цитує слова представника США прес-офіс Державного департаменту.

Кеміен наголосив, що Вашингтон повністю підтримує "орієнтований на результат" процес мирного врегулювання. При цьому він підкреслив, що рішення має прийматися на основі суверенітету й територіальної цілісності Молдови.

"Закликаємо всі сторони скористатися з останніх досягнень і завершити виконання трьох пунктів, що залишилися з "Пакета восьми" реальних цілей, які сторони підтвердили у Віденському протоколі 2017 року", - наголосив представник США.

Він уточнив, що це стосується, зокрема, кримінальних справ, свободи пересування, а також реалізації угоди про телекомунікації.

Читайте також: США привітали прогрес на переговорах щодо Придністровського врегулювання

"Зусилля сторін щодо врегулювання цього затяжного конфлікту, які заслуговують на похвалу, можуть стати позитивним прикладом для всього регіону ОБСЄ", - підкреслив представник США.

Як відомо, процес переговорів з придністровського врегулювання у форматі "5+2" передбачає участь Кишинева і Тирасполя як сторін, України, Росії, ОБСЄ як посередників, а також США та ЄС як спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-