Кім Чен Ин: Починається нова історія двох Корей

Кім Чен Ин: Починається нова історія двох Корей

Відео
Укрінформ
Президент Південної Кореї Мун Чже Ін та лідер КНДР Кім Чен Ин на ранковому засіданні міжкорейського саміту говорили про пом'якшення військової напруженості, умови миру та поліпшення двосторонніх відносин.

Про це повідомляє Всесвітнє корейське радіо.

"У першій половині дня 27 квітня в Будинку миру в південній частині прикордонного пункту Пханмунчжом відбулося ранкове засідання міжкорейського саміту. Як вважають, президент РК Мун Чже Ін і північнокорейський лідер Кім Чен Ин порушили такі питання як пом'якшення військової напруженості, створення умов миру, поліпшення міжкорейських відносин", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, саміту передувала церемонія привітання. Лідери двох Корей потиснули один одному руки на військово-демаркаційної лінії. Після привітання Кім Чен Ин перейшов на південнокорейський бік, потім два лідери зробили крок на північнокорейський бік і повернулися на територію Півдня.

Після цього Мун Чже Ін та Кім Чен Ин пішки пройшли до Будинку миру, на площі перед яким прийняли парад південнокорейської почесної варти і привітали членів делегаці, які їх супроводжували.

За інформацією ЗМІ, в Будинку миру Кім Чен Ин зробив запис у Книзі почесних гостей. «Нова історія з цього моменту. Епоха світу на відправній точці нової історії», - написав він.

Відкриваючи саміт, північнокорейський лідер висловив надію на те, що він буде відвертим, щирим, чесним і плідним, так як багато хто покладає на нього великі надії.

У свою чергу, президент РК зазначив, що повністю усвідомлює, яка відповідальність лежить на плечах лідерів Півдня і Півночі. Він подякував Кім Чен Ину за те, що він прибув на переговори, і закликав принести мир і процвітання на Корейський півострів.

Читайте також: Лідери двох Корей розпочали офіційні переговори

В засіданні брали участь також по два представники делегацій: з боку Півдня - глава адміністрації президента Ім Чжон Сок і директор Національної служби розвідки Со Хун, від Півночі - замзаввідділу пропаганди і агітації ЦК ТПК Кім Йо Чжон і заступник голови ЦК ТПК Кім Йон Чхоль.

Як повідомляють корейські ЗМІ з посиланням на дані прес-центру зустрічі лідерів двох корейських держав, для висвітлення саміту акредитувалися 2962 журналіста, з них близько 900 представляють іноземні ЗМІ з 36 країн.

Фото: TheBlueHouseKR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-