Білий дім пояснив слова Трампа про

Білий дім пояснив слова Трампа про "дуже порядного" Кім Чен Ина

Укрінформ
Висловлювання президента Трампа про лідера КНДР Кім Чен Ина як про "дуже порядну" людину, яка не послаблює свою диктатуру в країні, порушує права і свободи та продовжує морити голодом власний народ, викликали масу запитань у американських ЗМІ.

На них відповіла в середу під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Сара Сандерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент мав на увазі розмови, які ми мали впродовж минулого місяця, щодо запланованої зустрічі, а також їхньої (КНДР – ред.) готовності до денуклеаризації півострову", - пояснила Сандерс позитивні висловлювання Трампа на адресу північнокорейського лідера.

Читайте також: Трамп назвав Кім Чен Ина "дуже порядною" людиною

Відповідаючи на пряме запитання, чи змінив президент США особисте ставлення до Кім Чен Ина, Сандерс зауважила, що це не зовсім так.

"Але він хоче мати можливість сісти за стіл переговорів. І в цьому процесі вони (північнокорейська сторона – ред.) були відкритими, підтвердивши свою готовність до денуклеаризації", - зауважила Сандерс.

Читайте також: ЗМІ з'ясували причину, чому Кім Чен Ин "заморозив" ядерні випробування

Коментуючи, чи вважає президент, що режим КНДР змінився, речниця наголосила: глава Білого дому вважає, що кампанія з максимальним тиском працює.

"Але знову ж, ми не збираємося пом'якшувати цю кампанію (тиску – ред.), поки не побачимо, що їхні окремі обіцянки не перетворюються в конкретні дії", - зауважила Сандерс. Вона також підкреслила, що КНДР "рухається в правильному напрямі".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Дональд Трамп висловився позитивно на адресу лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, з яким ще донедавна обмінювався взаємними погрозами та особистими звинуваченнями. Глава Білого дому назвав його, зокрема, "відкритою" і "дуже порядною" людиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-