Росія могла готувати в США ще один Солсбері – ЗМІ

Росія могла готувати в США ще один Солсбері – ЗМІ

Укрінформ
Представники російських спецслужб під дипприкриттям, вислані минулого місяця зі США, проводили стеження за колишніми росіянами, щоб, імовірно, дістатися до них, як це було в Солсбері.

Про це повідомив у середу центральний американський телеканал CNN із посиланням на джерела в адміністрації США.

"Серед десятків російських дипломатів, висланих минулого місяця зі США, були люди, підозрювані в шпигунській діяльності, які, на переконання американських правоохоронних та розвідувальних органів, стежили за іммігрантами з Росії та їхніми сім'ями, які переселилися в США", - зауважується в публікації.

Читайте також: Справа Скрипаля: Росію не влаштовують передані Лондоном матеріали

При цьому підкреслюється, що в одному з випадків російські шпигуни стежили за особою, яка перебувала під програмою захисту ЦРУ та мала змінені паспортні дані. Цей та інші епізоди викликали стурбованість в американській розвідці, що Кремль міг проводити підготовку до нападу на людей, визначених російською владою зрадниками чи ворогами.

Тим часом ЦРУ та Білий дім відмовилися надавати офіційні коментарі з цього приводу. Так само, на запит не відповіло і Посольство Росії в США.

Читайте також: Одного з розробників "Новічка" збила машина

Стурбованість у американських розвідувальних структурах посилилися після спроби отруєння у Великій Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері. Офіційній Лондон і Вашингтон звинуватили російську владу в навмисному застосуванні бойової нервово-паралітичної речовини під час нападу.

Читайте також: У Держдепі пояснили, для чого G7 створює робочу групу з питання Росії

Нагадаємо: минулого місяця Білий дім офіційно заявив про видворення 60 представників російських спецслужб, які перебували в США на дипломатичних посадах, у тому числі в посольстві у Вашингтоні й постійному представництві Росії при ООН. Цей крок був здійснений у знак солідарності з британськими союзниками після застосування хімічної зброї в Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-