Макрон закликав Конгрес США протистояти

Макрон закликав Конгрес США протистояти "вірусу" фейкових новин

Відео
Укрінформ
Викривлені новини та фейкові інформаційні повідомлення підривають основи самої демократії як однієї з головних цінностей цивілізованого світу.

Про це заявив, виступаючи у середу в Конгресі США президент Франції Емануель Макрон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб захистити наші демократії, ми повинні протистояти поширенню вірусу фейкових новин, який піддає наші народи невиправданим страхам і уявним ризикам", - заявив французький лідер

Читайте також: ЗМІ: Єврокомісія готує нову заяву щодо інформаційної війни, в якій згадає Росію

Він підкреслив, що викривлення інформації – це ніщо інше як викривлення самої демократії, яка засновується на можливості вибору та раціональному підході у прийнятті рішень.

Президент Макрон виступав англійською і неодноразово зривав гучні оплески в залі американського Конгресу. Він також зупинився на інших актуальних темах глобального характеру. Зокрема, він наголосив на необхідності продовження Іранської ядерної угоди, відданості Паризькій домовленості щодо збереження клімату, протистояння авторитарним режимам.

Читайте також: Макрон розповів про "гру Путіна" в Європі та США

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 23 квітня президент Франції прибув до США з першим державним візитом, під час якого, в тому числі, провів особисті зустрічі з президентом Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-