В ЄС

В ЄС "Північний потік-2" лобіюється на високому рівні - євродепутат

Укрінформ
У Європейському Союзі лобі високого рівня є поширеним явищем, що також просуває інтереси Росії, включаючи «Північний потік-2».

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив депутат Європарламенту Петрас Ауштревічус.

«Я припускаю, що лобі на високому рівні, починаючи від країн-членів і до Єврокомісії, є поширеним явищем. Я упевнений, що політики наближені до цього та мають у цьому зв’язку широку взаємодію. Адже російське лобі у Брюсселі є сильним, особливо й у деяких країнах-членах», - заявив литовський політик, відповідаючи на запитання, хто просуває в ЄС газопровід «Північний потік-2».

Ауштревічус наголосив, що «Північний потік-2» є стратегічним проектом Росії.

«Вони (росіяни) його розглядають не лише як комерційний енергетичний проект, але й такий, що економічно більше прив’язує Європу до Росії. Він виключає Україну із мережі постачання», - відзначив європарламентарій.

Читайте також: В Європі мають розуміти, що "Північний потік-2" є політичним проектом - Нафтогаз

Як повідомлялося, минулого тижня деякі європейські ЗМІ за результатами журналістських розслідувань заявили про лобістську корупційну згоду між деякими європейськими урядами, окремими компаніями та керівними інституціями ЄС щодо побудови газопроводу «Північний потік-2», який просуває Росія. Відтак, незважаючи на прямі негативні наслідки для енергетичної безпеки Євросоюзу та невідповідність законодавству ЄС, газопровід, який вважається суто політичним, а не економічним проектом для Європи та лобіюється Кремлем, на даному етапі отримує підтримку для реалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-