Трамп пообіцяв Ірану великі проблеми, якщо той відновить ядерну програму

Трамп пообіцяв Ірану великі проблеми, якщо той відновить ядерну програму

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп пригрозив Ірану "набагато більшими" ніж коли-небудь проблемами в разі, якщо Тегеран повернеться до своєї ядерної програми, згорнутої після досягнення Іранської ядерної угоди.

Про це глава Білого дому заявив у вівторок, коли зустрічався з президентом Франції Еммануелем Макроном, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо вони знову запустять свою ядерну програму, то матимуть набагато більше проблем, ніж раніше", - заявив американський лідер.

Читайте також: Трамп назвав Кім Чен Ина "дуже порядною" людиною

Одна із цілей візиту президента Макрона до Вашингтона, яку він не приховував, це домовленість про подальшу підтримку Спільного всеосяжного плану дій з Іраном (так званої Іранської ядерної угоди). Домовленість підтримали у липні 2015 року п'ять країн РБ ООН, у тому числі США, Росія, Китай, Франція, Велика Британія, а також Німеччина та ЄС. Угода передбачає припинення Іраном виробництва ядерного палива у військових цілях в обмін на скасування частини санкцій.

Читайте також: В Ірані заявляють про відсутність "плану Б" щодо ядерної угоди

Президент Трамп у вівторок повторив свою позицію, що угода з Тегераном, досягнута за часів президента Обами, була "жахливою". Він також не відповів на запитання, чи мають намір США вийти з угоди, додавши, що це є предметом обговорення, в тому числі під час зустрічі з президентом Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-