Канада сприятиме досягненню миру у Сирії – МЗС

Канада сприятиме досягненню миру у Сирії – МЗС

Укрінформ
Канада готова надати будь-яку допомогу ООН у пошуку мирного виходу із сирійської кризи.

Про це заявив парламентський секретар міністра закордонних справ Канади Омар Альгабра, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мирний процес потрібен зараз більше, ніж будь-коли. Нашою метою повинні стати широкі та репрезентативні перемовини із добрими намірами. Ми у всьому допомагатимемо спецпредставнику ООН Стафану де Містурі й іншим, хто діє сумлінно і з повагою до міжнародного права», - сказав Альгара.

Читайте також: Росія перекидає до Сирії зенітно-ракетні комплекси "Фаворит" - ЗМІ

Він додав, що цього тижня долучиться у Брюсселі до конференції, присвяченої розв’язанню сирійської кризи.

«Учасники конференції зосередяться на підтримці політичного рішення сирійської кризи, мобілізації міжнародної допомоги сирійцям, підвищенні захисту місцевого населення, а також забезпеченні доступу гуманітарних працівників у Сирії», - пояснили у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві Канади також нагадали про свою підтримку нещодавніх ракетних ударів США, Франції та Великобританії по об'єктах хімічної інфраструктури Сирії.

Читайте також: G7 створить робочу групу з "російського питання" - Джонсон

«Канада повторює своє найсуворіше засудження використання режимом Асада хімічної зброї у Східній Гуті 7 квітня й ще раз підтверджує свою підтримку рішенню США, Великобританії і Франції знищити здатність режиму Асада використовувати хімічну зброю проти власного народу», - запевнили у МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-