У Польщі проводять облаву на неофашистів - спецоперація триває другу добу

У Польщі проводять облаву на неофашистів - спецоперація триває другу добу

Укрінформ
У місті Дзерженьово Нижньосілезького воєводства на південному заході Польщі другу добу триває спецоперація із затримання групи осіб, які пропагують неофашистську ідеологію і можуть бути озброєними.

Дії польських силовиків проти неофашистів розпочалися у суботу вдень і тривають й досі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Облава триває. Тому ще не можу сказати, якими є її результати: скільки осіб затримано і чи виявлено матеріали, які пропагують неофашистський устрій країни”, - повідомив прокурор окружної прокуратури в місті Свідніца.

Читайте також: У Польщі створили міжвідомчу групу з протидії проявам фашизму

В суботу в Дзерженьово мав пройти концерт, який організовували неофашисти. В результаті дій польських спецслужб він не відбувся. Представники силових структур прочісують місце, де мав відбутися концерт, а також околиці на предмет виявлення пропагандистської літератури фашистського спрямування та зброї. 

За інформацією місцевих ЗМІ, в операції, яка готувалася кілька тижнів, беруть участь понад 100 представників Агенції внутрішньої безпеки РП, поліція та інші структури за підтримки значної кількості техніки, зокрема й гелікоптерів. Частина вулиць населеного пункту була заблокована. Навіть місцеві жителі мали проблеми, аби потрапити до своїх помешкань. 

Концертом в Дзерженьово польські неофашисти, ймовірно, хотіли відзначити день народження Адольфа Гітлера.

На початку лютого польський телеканал TVN24 показав фільм, знятий прихованою камерою, де показано, як неофашистське товариство “Гордість і сучасність” святкувало у лісі день народження Гітлера. Це сколихнуло польську громадськість. Прокуратура у місті Глівіце на початку квітня направила подання до суду у справі заборони цієї організації. Суд першої інстанції відхилив це подання. Однак Верховний суд РП підтримав касацію речника громадянських прав Польщі на це рішення, визнав рішення першої інстанції необ'єктивним, і знову направив справу до районного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-