Протести у Вірменії: поліція б'є вікна авто активістів

Протести у Вірменії: поліція б'є вікна авто активістів

Відео
Укрінформ
У центрі Єревану поліція в суботу, 21 квітня, затримала і доправила у дільниці більше 60 осіб, які беруть участь в антиурядових протестах. 

Про це повідомляє DW, кореспондент якого знаходиться в столиці Вірменії. 

"Вже затримано більше 60 осіб, переважно молодих людей, ця цифра зростає", -  інформує журналіст.

За його словами, поліцейські розбивають вікна автомобілів, що блокують автомобільний рух, силою витягають водіїв і також доправляють у дільниці. На вулицях Єревану дуже багато людей, люди приїжджають з інших регіонів країни, в основному з довколишніх областей. Вони організовують ходи в різних районах міста, автомобілісти підтримують їх сиренами та сигналами.

Незважаючи на зливу, відбулася хода на чолі з Ніколом Пашиняном. Поліція спробувала перекрити дорогу протестувальникам і послалася на блокування дорожнього руху, у відповідь Пашинян заявив про право громадян на мирні демонстрації.

За даними ЗМІ, поліція перешкоджає просуванню у бік Єревана жителів інших областей, які співчувають протестному руху. Поліція пригрозила розігнати усі акції протесту, якщо Пашинян не припинить "в розумні терміни" масові збори.

Раніше лідер протестувальників у Вірменії, глава опозиційної парламентської фракції "Елк" Нікол Пашинян відповів відмовою на пропозицію прем'єр-міністра Сержа Саргсяна почати діалог. В суботу, 21 квітня, він заявив, що його задовольнить лише негайна відставка прем'єра і проведення позачергових парламентських виборів.

Як відомо, протести в Єревані тривають з 13 квітня. Прибічники Пашиняна виступають проти обрання прем'єр-міністром Сержа Саргсяна, який до цього два терміни обіймав пост президента. 

Читайте також: Прем'єр Вірменії закликає опозиціонерів до негайного діалогу

18 квітня у столиці Вірменії пройшла масова акція протесту, в якій взяли участь близько 15 тисяч осіб. Демонстрації також відбулися в Гюмрі й низці інших міст країни. 

Незважаючи на масові протести 19 квітня в Єревані пройшло перше засідання уряду під керівництвом Саргсяна. Того ж дня у будівлі уряду на площі Республіки відбулася чергова акція.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-