У Держдепі заперечують будь-які домовленості з РФ щодо майбутніх санкцій

У Держдепі заперечують будь-які домовленості з РФ щодо майбутніх санкцій

Ексклюзив
Укрінформ
Адміністрація Сполучених Штатів не веде жодних переговорів із російськими олігархами чи представниками уряду РФ щодо запровадження нових санкцій проти окремих фізичних осіб чи компаній, наближених до Кремля.

Таку категоричну позицію висловило Укрінформу високопоставлене джерело в Державному департаменті США.

"Ми не обговорюємо санкцій (США – ред.) з іншими країнами", - зауважила офіційна особа у відповідь на запитання, чи намагаються російські чиновники або олігархи використати дипломатичні, бізнес- та інші канали спілкування з урядом США, щоб пом'якшити персональні санкції проти себе чи певних кіл, близьких до Путіна.

"Ми запроваджуємо санкції проти (фізичних та юридичних осіб – ред.) в різних країнах, і це не є предметом переговорів", - додало джерело.

Запитання було адресоване офіційному представнику Держдепу після появи нової інформації про візит до Сполучених Штатів потужної делегації "Сбербанку Росії" - установи, яка вже перебуває під санкціями з 2014 року.

За інформацією веб-сайтів, які реєструють пасажирські авіаперельоти по всьому світу, 1 квітня два корпоративних літаки "Сбербанку Росії" з бортовими номерами RA-10204 та RA-10203 вилетіли з Москви до Сан-Франциско (США). Назад, до Росії, один літак вилетів 7 квітня, інший – 11 квітня.

Тобто, візит делегації, яка прибула до США літаками "Сбербанку", продовжувався до і після оголошених 6 квітня останніх санкцій США.

Вперше про цей візит повідомили соціальні медіа. Зокрема, користувач Juha Keskinen, який відстежує перельоти по світу високопоставлених урядовців та олігархів, у тому числі з Росії, написав 1 квітня:

"Літаки "Сбербанку" RA-10203 та RA-10204 1 квітня 2018 року вилетіли з Москви до Сан-Франциско. Напевно важливо, бо обидва літаки використовуються керівництвом (банку – ред.), RA-10204 зазвичай використовує Герман Греф (генеральний директор "Сбербанку Росії")". 

Після цього прізвище Германа Грефа, яке фігурувало у "Кремлівській доповіді" наприкінці січня цього року, не з'явилося у списку нових санкцій США, оприлюдненому 6 квітня.

Нагадаємо, у січні цього року, перед оголошенням так званої "Кремлівської доповіді", Вашингтон таємно відвідали керівники розвідувальних відомств Росії Сергій Наришкін, Олександр Бортніков та Ігор Коробов.

Читайте також: Глава ЦРУ розповів про мету зустрічей з керівниками російських розвідслужб

Тоді американські ЗМІ одразу озвучили версію про можливі переговори між високопоставленими росіянами та урядом США щодо майбутніх санкцій. Однак в адміністрації Трампа заявили, що зустрічі стосувалися виключно питань співпраці у боротьбі з тероризмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-