У США засудили трьох чоловіків, які планували підірвати мечеть сомалійців

У США засудили трьох чоловіків, які планували підірвати мечеть сомалійців

Укрінформ
Федеральний суд США визнав винними трьох американців, які підозрювались у виготовленні саморобної бомби з метою підірвати мечеть та житлові приміщення, які використовувались біженцями із Сомалі.

Про це повідомило в середу The Washington Post із посиланням на AP.

"Журі присяжних федерального суду в середу визнало трьох чоловіків винними у змові з метою підірвати мечеть та житловий комплекс, в якому жили сомалійські біженці в штаті Канзас", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У Торонто невідомі з ножами напали на перехожих

Звинувачення у намірах здійснити напад були висунуті трьом чоловікам ще в жовтні 2016 року "на наступний день після президентських виборів", підкреслюється в публікації. Один із засуджених, Гевін Райт пояснив це тим, що напад на сомалійських біженців мав "пробудити людей" та надихнути інших здійснити подібні вчинки проти мусульман.

Як стало відомо в суді, правоохоронці записали розмови учасників змови щодо створення бомби такого ж типу, як була застосована в 1995 році в Оклахома-Сіті. Тоді від вибуху загинули 168 людей. При цьому, для виробництва вибухового пристрою були застосовані добрива та пальне.

Читайте також: Теракт у Сомалі: під час футбольного матчу загинуло п'ятеро осіб

Одного з підозрюваних заарештували, коли він придбав 135 кг такого типу добрив у агента ФБР під прикриттям. При цьому із засідань в суді також стало відомо, що раніше учасники змови вже виготовляли пробні вибухові пристрої та навіть випробували їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-