Nord Stream-2 фінансуватиме путінську мафію - чеський експерт

Nord Stream-2 фінансуватиме путінську мафію - чеський експерт

Укрінформ
Проект газопроводу «Північний потік-2» спрямований на стратегічний шантаж та стратегічну корупцію в Європі.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив виконавчий директор аналітичного центру «Європейські цінності» Якуб Янда (місто Прага).

«Північний потік-2 є засобом для майбутнього політичного й стратегічного шантажу, спрямованого Росією проти Європи. Ми вже бачили раніше, що Москва використовує енергетичну залежність як засіб для шантажу. І «Північний потік-2» лише підвищить можливості для стратегічної корупції через російські гроші, спрямовані для деяких чинних європейських політиків, а також колишніх, як Гергард Шредер», - наголосив чеський експерт.

Читайте також: Nord Stream-2 потрібен лише Газпрому та деяким німецьким компаніям – Точицький

Які зазначив Янда, «Північний потік-2» також «служитиме засобом для фінансування мафії Путіна».

Як повідомили з початку тижня деякі європейські ЗМІ, за результатами журналістських розслідувань були зроблені висновки про лобістську корупційну згоду між деякими європейськими урядами, окремими компаніями та керівними інституціями ЄС щодо побудови газопроводу «Північний потік-2», який просуває Росія. Відтак, незважаючи на прямі негативні наслідки для енергетичної безпеки Євросоюзу та невідповідність законодавству ЄС, газопровід, який вважається суто політичним, а не економічним проектом для Європи та лобіюється Кремлем, на даному етапі отримує підтримку для реалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-