В МЗС Франції припустили, що основні докази хіматаки в Думі вже зникли

В МЗС Франції припустили, що основні докази хіматаки в Думі вже зникли

Укрінформ
З плином часу та недопуском на територію Думи представників Організація по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) цілком ймовірно, що докази хімічної атаки вже зникли.

Про це йдеться у заяві МЗС Франції.

«Цілком імовірно, що докази та ключові елементи зникли, з території, яка, крім того, повністю контролюється російськими та сирійськими арміями», - йдеться у повідомленні.

Також в заяву вказується, що станом на сьогодні Росія та Сирія все ще відмовляють у дозволі доступу слідчим до місця атаки, попри те, що слідчі прибули до Сирії 14 квітня.

При цьому сирійські ЗМІ раніше передали, що експерти з групи спостерігачів за хімічною зброєю з Організації із заборони хімічної зброї ввійшли в Думу, де, ймовірно, відбулася хімічна атака.

Читайте також: Інспекторів ОЗХЗ впустили в Думу - сирійські ЗМІ

«Сирія повинна забезпечити повний, негайний та необмежений доступ у відповідь на всі запити ОЗХЗ, як щодо місць, які слід відвідати особам, які братимуть участь у опитуванні, так і в документах, за якими яким потрібно буде провести консультації», - вказано у заяві.

Як відомо, в ООН прийняли рішення про створення нового підрозділу у Женеві, який буде розслідувати військові злочини на території Сирії.

Фото: newtortuga.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-