Протести у Словаччині: глава поліції пообіцяв піти у відставку

Протести у Словаччині: глава поліції пообіцяв піти у відставку

Укрінформ
Глава національної поліції Словаччини Тібор Гашпар залишить свою посаду наступного місяця через величезний тиск громадськості після вбивства журналіста Яна Куцяка.

Про це заявив словацький прем'єр-міністр Петер Пеллегріні, повідомляє Reuters.

"Я бачу, що президент поліції є компетентним професіоналом (...), але я бачу, що він піддавався величезному політичному тиску, навіть (були) напади на всю поліцію. Ми домовилися, що для того, щоб зменшити напруженість і звільнити поліцію від тиску в ЗМІ, до кінця травня він подасть у відставку", - сказав Пеллегріні.

Раніше у Словаччині десятки тисяч громадян вийшли на акцію протесту з вимогою відставки глави поліції Тібора Гаспара через убивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка. За різними оцінками, у протестах узяли участь близько 45 тисяч людей.

Президент Словаччини Андрей Кіска також підтримав вимоги протестувальників щодо відставки Гаспара для повернення довіри суспільства.

Читайте також: Словаччина продовжить підтримку України у безпековій сфері

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня президент Словаччини Кіска прийняв заяву про відставку прем'єр-міністра Роберта Фіцо на тлі гучного вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка і доручив віце-прем'єр-міністру Петеру Пеллегріні сформувати новий уряд.

25 лютого у будинку в селі Велька-Мача поблизу Братислави було виявлено тіла застрелених 27-річного журналіста Яна Куцяка і його подруги Мартіни Кушнірової.

Найімовірнішим мотивом убивства правоохоронці вважають професійну діяльність Куцяка.

Фото: twitter.com/dennikN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-