Організатор протестів у Єревані оголосив про початок

Організатор протестів у Єревані оголосив про початок "оксамитової" революції

Укрінформ
Депутат парламенту Вірменії від опозиції Нікол Пашинян заявив про початок народної "оксамитової" революції.

Про це повідомляє NEWS.am.

"На мітингу, що почався на площі Франції, організатор акції протесту, депутат Національних зборів Нікол Пашинян оголосив про початок народної "оксамитової" революції", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, після виступу Пашиняна тисячі людей попрямували до площі Республіки. Дорогою учасники ходи перекривали перехрестя, перевертали сміттєві урни.

Учасники акції протесту оточили будівлю Генеральної прокуратури. Частина їх залишилася там, а основна колона рушила до будівлі МЗС Вірменії. Двері до будівлі, як раніше двері в будівлях Генпрокуратури та Касаційного суду, виявилися на замку.

Потім хода рушила у бік проспекту Маштоца.

Як повідомлялося, з ранку демонстранти знову перекривають центральні вулиці Єревану. Повідомляється про затримання 29 громадян за підозрою у здійсненні адміністративних порушень.

Читайте також: У Єревані знову відбуваються сутички між поліцією та демонстрантами

Напередодні сталася сутичка, в результаті якої постраждали більше 40 осіб, в основному люди поранилися об колючий дріт або постраждали в тисняві. Є також постраждалі від спецзасобів, які застосувала поліція.

Протести проходять на тлі виборів прем'єр-міністра Вірменії, які проводяться на спеціальному засіданні Національних Зборів (парламенту країни). Фракції правлячої Республіканської партії Вірменії та АРФ Дашнакцутюн запропонували кандидатуру екс-президента Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра, проти чого й виступає опозиція.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-