Країни G7 підтримали авіаудари по Сирії

Країни G7 підтримали авіаудари по Сирії

Укрінформ
Країни-члени Великої сімки висловили підтримку авіаударам, завданим у ніч на суботу по об’єктах військової хімічної інфраструктури Сирії Великобританією, Францією та США.

Про це йдеться у заяві, поширеній офісом прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

«Ми, очільники G7: Канади, Франції, Німеччини, Італї, Японії, Великобританії, США та ЄС – єдині у найрішучішому засудженні використання у Східній Гуті в Сирії хімічної зброї 7 квітня. Ми повністю підтримуємо усі зусилля США, Франції та Об’єднаного королівства, направлені на послаблення можливостей режима Асада використовувати хімзброю і стримування майбутнього її застосування», - зауважили лідери країн G7.

Читайте також: Інспекторів ОЗХЗ не пускають на місце хіматаки в Сирії

Вони наголосили, що реакція союзників була «обмежена, пропорційна та необхідна», а також продемонстрована «лише після того, як усі можливі дипломатичні методи дотримання норм про заборону хімічної зброї були вичерпані».

«Ми разом виступаємо проти безкарності для тих, хто розробляє чи використовує цю зброю будь-де, будь-коли за будь-яких умов», - зазначається у заяві.

Читайте також: Трампа здивували заяви Москви про начебто збиті ракети

Очільники G7 також висловили свою підтримку дипломатичному вирішенню конфлікту у Сирії.

«Ми вітаємо та підтримуємо зусилля спеціального представника ООН де Містури із пошуку способу інклюзивної та стійкої передачі політичної влади у відповідності із резолюцією ООН №2254 та Женевським комюніке», - підсумовується у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-