Макрона й Мей критикують депутати за авіаудари по Сирії

Макрона й Мей критикують депутати за авіаудари по Сирії "без пояснень"

Укрінформ
Прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей і президента Франції Еммануеля Макрона критикують депутати парламентів їх країн за проведення спільних зі США повітряних ударів по Сирії минулої суботи.

Про це повідомляє AFP.

«Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей і президент Франції Еммануель Макрон у понеділок зіткнулися з гнівом законодавців за проведення повітряних ударів зі Сполученими Штатами в Сирії», - йдеться у повідомленні.

Мей погодилася, що депутати були праві, заявляючи, що вона має пояснити рішення, прийняті без попереднього схвалення парламентом.

«Але це мій обов'язок як прем'єр-міністра приймати такі рішення», - заявила вона.

Читайте також: Макрон: Ракетні удари – це не оголошення війни режиму Асада

З подібною критикою зіткнувся і президент Франції Еммануель Макрон.

У телевізійному зверненні в неділю він став на захист прийнятого ним рішення і нагадав про свої конституційні повноваження.

«Цей мандат демократично надається президентові людьми на президентських виборах», - нагадав Макрон, який став наймолодшим президентом Франції, обраним у травні минулого року.

Як відомо, в ніч на 14 квітня Велика Британія, США і Франція завдали високоточних ракетних ударів по об'єктах в Сирії, пов'язаних з хімічною зброєю. Головними цілями коаліції стали науково-дослідний центр у Дамаску, який пов'язують з виробництвом хімічної зброї, а також два склади хімічної зброї в провінції Хомс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-