США сьогодні оголосять нові санкції проти Росії

США сьогодні оголосять нові санкції проти Росії

Укрінформ
Постпред США в ООН Ніккі Гейлі повідомила, що Вашингтон має намір в понеділок оголосити нові санкції проти Росії у зв'язку з тим, що Москва підтримує чинний режим в Сирії.

За словами Гейлі, про введення санкцій оголосить міністр фінансів США Стівен Мнучин, повідомляє "Російська служба BBC".

В інтерв'ю Сі-бі-ес вона підкреслила, що в першу чергу санкції будуть введені проти російських компаній, так чи інакше пов'язаних з президентом Сирії Башаром Асадом і з використанням хімічної зброї.

"Асад знав, що його підтримує Росія, Асад знав, що Росія прикриє його в ООН, і Асад вчинив нерозважливо, він використовував її (хімічну зброю) ще агресивніше. Ми повинні розуміти, що ми не можемо допустити навіть невеликого використання хімічної зброї", - сказала Гейлі в інтерв'ю програмі Fox News Sunday.

Читайте також: Посол США направив до МЗС Росії лист з повідомленням про нові санкції - ЗМІ

Вона також спростувала повідомлення про те, що президент Дональд Трамп нібито планує вивести американські войка з Сирії протягом шести місяців. За словами Гейлі, цього не станеться до тих пір, поки влада США не досягне своїх цілей.

Читайте також: Посол США в ООН назвала завдання, які "тримають" американські війська в Сирії

Як відомо, Мінфін США на початку квітня ввів санкції проти 38 російських бізнесменів, офіційних осіб і компаній. У список, серед інших, потрапили бізнесмени з "кремлівського списку" Олег Дерипаска, Кирило Шамалов і Віктор Вексельберг. Під санкції також потрапили 17 російських чиновників, у тому числі міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев, голова комітету з міжнародних справ Ради Федерації Костянтин Косачов, секретар Ради безпеки Микола Патрушев, голова Росгвардії Віктор Золотов та ряд інших. Вашингтон пояснив, що санкції вводяться через "ворожі дії Росії по всьому світу", у тому числі в Україні і Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-