Глава Пентагону закликає зачекати з ударом по Сирії - NYT

Глава Пентагону закликає зачекати з ударом по Сирії - NYT

Укрінформ
Глава Пентагону Джеймс Меттіс вважає, що необхідно зачекати з військовою відповіддю на застосування хімічної зброї в Сирії, оскільки це може спровокувати масштабний конфлікт між Росією, Іраном та Заходом.

Про це він заявив під час закритої зустрічі з радниками президента з безпеки в Білому домі, повідомляє The New York Times з посиланням на джерела.

"Ми намагаємося зупинити вбивства невинних людей. Але якщо подивитися на стратегічному рівні, то як ми зможемо утримати ситуацію від загострення, якщо ви розумієте про що я?" – сказав Меттіс.

За даними видання, Меттіс наполягав на додаткових доказах ролі сирійського президента Башара Асада в організації недавньої хімічної атаки, щоб переконати світову спільноту в необхідності військової операції.

Читайте також: Штати мають докази застосування хімзброї в Сирії - NBC News

Зазначається, що зустріч завершилася без ухвалення рішення про необхідність військової акції в Сирії.

На тому ж засіданні Меттіс заявив, що збройні сили США не збираються брати безпосередню участь у громадянській війні в Сирії, вони виконують свою місію щодо ліквідації ІДІЛ, але також можуть бути задіяні для реагування на те, чого прощати не можна – застосування хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-