Цукерберга хочуть заслухати в Європарламенті

Цукерберга хочуть заслухати в Європарламенті

Укрінформ
Після тривалих слухань в обох палатах американського Конгресу, співзасновника й керівника компанії Facebook Inc. Марка Цукерберга хочуть заслухати також у Європарламенті з приводу збереження конфіденційних даних.

З цією метою, голова ЄП має намір ближчими днями надіслати офіційного листа Цукербергу, повідомляє The Washington Post.

"Президент Європейського парламенту Антоніо Таяні має намір у понеділок відправити листа Цукербергу, наполягаючи на тому, щоб співзасновник Facebook прийшов на слухання", - повідомив з цього приводу речник Таяні.

Якщо Цукерберг погодиться, він зустрінеться з найзапеклішими критиками в галузі технологій за межами Сполучених Штатів, пише видання.

Читайте також: Виступ Цукерберга в Сенаті США укріпив акції Facebook майже на 5%

Сам Таяні заявив у четвер, що після всіх слухань щодо діяльності Facebook "залишаються занепокоєння щодо дотриманням жорстких стандартів конфіденційності" в Європейському Союзі.

"Ми впевнені, що пан Цукерберг готовий відповісти й на наші запитання, продемонструвавши, що він однаково налаштований буди відповідальним також перед європейськими громадянами", - зауважив голова Європарламенту.

Читайте також: Цукерберг визнав, що його особисті дані також потрапили до Cambridge Analytica

Нагадаємо: на початку цього тижня впродовж двох днів Марк Цукерберг свідчив перед Сенатом і Палатою представників Конгресу США щодо діяльності компанії Facebook Inc., а також передачі персональних даних користувачів компанії Cambridge Analytica, яка фігурує у справі втручання в президентські вибори у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-