Каспаров закликає зупинити Путіна якомога раніше: Ціна зростає з кожним днем

Каспаров закликає зупинити Путіна якомога раніше: Ціна зростає з кожним днем

Укрінформ
У другий день Форуму вільної Росії (ФВР), що проходить у Вільнюсі, пройшла дискусійна секція "Приватні війни Путіна і зміна ролі РФ у системі міжнародних відносин".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з Вільнюса.

"У нинішній Росії доходи приватизуються, витрати націоналізуються. А війна, як відомо, - продовження політики. У цьому сенсі путінські приватні війни є частиною загальних кремлівських схем. І тому зупинити Путіна у русі по цій похилій площині із прискоренням бажано якомога раніше. Тому що ціна зупинення диктатора зростає з кожним днем", - сказав опозиційний політик Гаррі Каспаров.

Український аналітик Тарас Березовець, який бере участь у дискусії, розповів про технологію та етапи розгортання "приватної війни Путіна" проти України. Так, за його словами, приховане розміщення іррегулярних козацьких підрозділів у Криму під прикриттям РПЦ почалося ще у грудні 2013 року. І під час операції з анексії Криму ці сили також були задіяні.

Журналіст Аркадій Бабченко запропонував відійти від слів "путінський режим". На його думку, це виводить з-під відповідальності значну частину населення Російської Федерації. Але оскільки більшість населення країни підтримує Володимира Путіна, то і відповідальність за його "приватні війни" та інші злочини має нести держава Росія.

Модерував дискусію адвокат українського журналіста Романа Сущенко Марк Фейгін.

Читайте також: Чеський експерт запропонував 5 дій, щоб зупинити Путіна

Серед важливих сесій другого дня 5-го Форуму вільної Росії ще пройде практичне обговорення теми "Санкції. Доповнення і просування "списку Путіна".

Нинішній форум висвітлюється українськими ЗМІ. Крім "Укрінформу" це, зокрема, телеканали ICTV, "Прямий" та інші медіа. Варто зазначити, що до Вільнюса прибули з Москви працівники пропагандистських російських телеканалів. Але у приміщення, де працює форум, їх не пропускають.

Фото Олега Кудріна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-