Глава Пентагону: США розглядають застосування військових варіантів у Сирії

Глава Пентагону: США розглядають застосування військових варіантів у Сирії

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс підтвердив, що Сполучені Штати розглядають варіанти військових ударів по позиціях сирійського режиму Башара Асада.

Про це він заявив журналістам у середу, повідомило AFP News.

"Ми й наші союзники продовжуємо оцінювати розвіддані, ми досі працюємо над цим", - заявив Меттіс у відповідь на запитання, чи має він достатньо доказів для того, щоб звинувачувати режим Башара Асада у застосуванні хімічної зброї в сирійській Думі.

Читайте також: Трамп визначився з відповідальними за хіматаку в Сирії – Білий дім

При цьому, глава Пентагону підкреслив: "Ми готові застосувати військові варіанти, якщо це буде доречним, як визначив президент".

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп у середу зробив заяву, що Сполучені Штати готові нанести ракетний удар по сирійським позиціям.

Читайте також: Готуйся, Росіє, вони прилетять: Трамп анонсував ракетний удар по Сирії

"Росія має намір збивати всі ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росіє, тому що вони (ракети - ред.) прилетять - хороші, нові і "розумні"! Не слід співпрацювати з твариною, яка вбиває своїх людей за допомогою газу і отримує від цього насолоду", - написав президент Трамп на офіційній твітер-сторінці.

Росіяни, зі свого боку, заперечують сам факт застосування хімічної зброї в місті Дума. Про це офіційно заявляли як в МЗС Росії, так і на рівні Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-