Трамп визначився з відповідальними за хіматаку в Сирії – Білий дім

Трамп визначився з відповідальними за хіматаку в Сирії – Білий дім

Укрінформ
За наявними даними американської розвідки та попри заперечення Росії, президент США Дональд Трамп вважає саме Москву і сирійський режим Башара Асада, якого вона покриває, відповідальними за використання хімічної зброї в сирійському місті Дума.

З такою заявою виступила в середу під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Сара Сандерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Розвідка представила, безумовно, зовсім іншу картину", - зауважила Сандерс у відповідь на репліку, що Росія офіційно заперечує сам факт застосування хімічної зброї в Сирії.

Читайте також: Мей готова підтримати військові дії проти режиму Асада - ВВС

Як підкреслила речниця Білого дому, президент Трамп "покладає відповідальність за цю атаку з використанням хімічної зброї на Сирію та Росію". Вона уточнила, що деякі речі перебувають у стадії оцінки та підтвердження, однак що стосується відповідальних за хімічну атаку, в Вашингтоні "мають упевненість".

Водночас, вона ухилилася від запитання про те, чи готові в Вашингтоні до військового протистояння з РФ, якщо росіяни намагатимуться завадити удару по силам Асада.

Читайте також: ЗМІ: У Сирії евакуювали головний штаб армії Асада

"Ми розглядаємо багато варіантів, всі вони досі перебувають на столі. Остаточне рішення ще не прийняте", - зазначила офіційний представник Білого дому.

Читайте також: Канада хоче «жорсткої узгодженої реакції» на хімічну атаку в Сирії

Сандерс також звернула увагу на серйозність ситуації, підкресливши, що президент відмовився від своєї поїздки до Центральної Америки для того, щоб зосередитися на ситуації навколо Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-