Екс-президента Польщі Коморовського викликають на допит

Екс-президента Польщі Коморовського викликають на допит

Укрінформ
Національна прокуратура Польщі викликала екс-президента Польщі Броніслава Коморовського на допит в якості свідка в одній із справ, що стосуються Смоленської катастрофи. 

Про це повідомляє Національна прокуратура РП.

"У зв'язку з повідомленнями у ЗМІ Національна прокуратура підтверджує виклик на допит в якості свідка на 12 квітня 2018 року Броніслава Коморовського",- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що справа, в якій викликано Коморовського на допит, стосується розслідування щодо неналежного виконання обов'язків державними чиновниками безпосередньо після Смоленської катастрофи.

"Вона стосується тогочасних прокурорів окружної військової прокуратури у Варшаві, які не брали участі в Росії у судмедекспертизах 95 жертв Смоленської катастрофи, і не зверталися з проханням про допуск до проведення цих експертиз. Вони також не розпорядилися провести ці судмедекспертизи безпосередньо після перевезення тіл жертв до Польщі",- зазначає прокуратура.

В ефірі телеканалу Polsat News Коморовський підтвердив, що його мають допитати в якості свідка у справі, що стосується Смоленської катастрофи.

 У цьому контексті він вважає, що чинна польська влада завдяки прокуратурі "переслідує політиків попередньої владної команди".

Читайте також: Польська комісія назвала причину Смоленської катастрофи

Раніше до прокуратури кілька разів викликався також екс-прем’єр-міністр, чинний президент Євроради Дональд Туск. У квітні та серпні минулого року його допитували у справах про співпрацю польської Служби військової контррозвідки із ФСБ Росії, а також у справі щодо неналежного проведення польською стороною судмедекспертизи жертв Смоленської катастрофи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-