Британії доведеться втрутитися у ситуацію в Сирії - Тоні Блер

Британії доведеться втрутитися у ситуацію в Сирії - Тоні Блер

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Британії Тоні Блер вважає, що Лондону "доведеться" відновити будь-яку військову інтервенцію в Сирії, очолювану США, або ж дати карт-бланш для майбутнього використання хімічної зброї.

Про це він заявив в ефірі Sky News.

Говорячи про хіматаку в сирійській Думі минулого тижня, він наголосив, що винуватців необхідно притягнути до відповідальності.

"Якщо ви не реагуєте на використання хімічної зброї проти цивільних осіб, то, очевидно, ми ігноруємо те, що сказало міжнародне співтовариство. Це неприпустимо, і ті, хто користується такими методами, повинні бути притягнуті до відповідальності", - сказав Блер.

Він закликав нинішнього прем'єра Британії Терезу Мей діяти і сказав, що для цього вона не потребує схвалення депутатів через голосування в парламенті.

Блер наголосив, що йдеться не про наземну операцію в Сирії. "Це буде дія, спрямована на підтримку американського військового втручання", - підкреслив він.

Читайте також: Росія відповідальна за повторне використання хімзброї у Сирії - МЗС Австралії

Раніше повідомлялося, що 7 квітня щонайменше 70 людей загинули унаслідок імовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума - останньому місті, яке перебуває під контролем повстанців у Східній Гуті. У причетності до нападу підозрюють Росію. Уряд Сирії і Росія, зі свого боку, заперечують застосування хімічної зброї.

Президент США Дональд Трамп рішуче засудив атаку із застосуванням хімзброї в Сирії та заявив, що рішення про заходи США у відповідь буде прийнято протягом наступних 24-48 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-