Меркель перед зустріччю з Порошенком говорила про миротворців на Донбасі з Путіним

Меркель перед зустріччю з Порошенком говорила про миротворців на Донбасі з Путіним

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель в понеділок, 9 квітня, провела телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, головною темою якої була ситуація на сході України.

Про це заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє DW.

"За його словами, серед питань, які обговорили керівники двох держав, - втілення Мінських домовленостей, можлива миротворча місія ООН на Донбасі та газові відносини між Києвом та Москвою", - йдеться у повідомленні.

Меркель та Путін погодилися щодо необхідності негайного та повного виконання Мінських домовленостей, передусім дотримання так званого "великоднього перемир'я", а також продовження процесу обміну полоненими. Вони також наголосили на важливості подальшої роботи в так званому "нормандському форматі" задля врегулювання конфлікту, йдеться у повідомленні Зайберта, оприлюдненому на сайті канцлера.

Водночас у повідомленні прес-служби Кремля зазначається, що лідери двох держав зачепили "проблематику, пов'язану з можливим запровадженням місії ООН з охорони спостерігачів ОБСЄ". Нагадаємо, президент Росії відстоює ідею введення місії лише для охорони спостерігачів ОБСЄ на лінії розмежування.

Стосовно газової теми, то сторони підтвердили "позиції Росії та Німеччини щодо реалізації крупного взаємовигідного проекту в газовій сфері - "Північний потік-2".

Обговорюючи питання Сирії, Меркель засудила нещодавню хімічну атаку в місті Дума в Східній Гуті, зазначив речник німецького уряду. Натомість в повідомленні прес-служби Кремля наголошується, що Путін "звернув увагу на неприпустимість провокацій та спекуляцій з цього приводу".

Читайте також: Порошенко розпочав візит до Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Німеччині на запрошення Федерального канцлера ФРН Ангели Меркель.

Як заявив раніше Порошенко в інтерв’ю виданню Handelsblatt, у Берліні він має намір, зокрема, обговорити з федеральним канцлером Німеччини питання направлення миротворців ООН на Донбас. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-