Трамп планує зустрітися з Кім Чен Ином до початку червня

Трамп планує зустрітися з Кім Чен Ином до початку червня

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що планує зустрітися в лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у травні або на початку червня та висловив сподівання про досягнення угоди про денуклеаризацію Корейського півострова.

Про це він заявив у понеділок, повідомило інформагентство Bloomberg.

"Я думаю, з обох сторін буде продемонстрована велика повага, і ми сподіваємося, що зможемо укласти угоду про денуклеаризацію Північної Кореї", - заявив президент США.

Читайте також: Зустріч Трампа з Кім Чен Ином готують шляхом таємних перемовин – CNN

Він також висловив сподівання, що запланована зустріч "сильно відрізнятиметься" від тих відносин, які зберігалися впродовж багатьох років між Вашингтоном і Пхеньяном.

Трамп зауважив, що десять років тому було би легше досягти домовленості, оскільки за останній час КНДР досягла швидкого прогресу у своїх ракетно-ядерних програмах. Він також висловив переконання, що його зустріч з Кімом "буде дуже цікавою для світу".

Читайте також: КНДР готова обговорити відмову від ядерної зброї - ЗМІ

Як повідомлялося раніше, північнокорейська сторона підтвердила по прямих каналах у спілкуванні з адміністрацією США, що готова на обговорення питання про повне ядерне роззброєння під час зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина.

При цьому уточнювалося, що комунікація між США і КНДР відбувається не в широкому форматі, а лише із залученням представників Державного департаменту, які, очевидно спілкуються з представниками місії КНДР при ООН. Крім того, задіяний зворотній канал на рівні розвідувальних агентств з обох сторін.

Читайте також: Кім Чен Ин готовий до шестисторонніх перемовин щодо ядерної програми — ЗМІ

Підтвердження офіційним Пхеньяном головної теми переговорів стало важливим кроком у просуванні можливої зустрічі двох лідерів. Досі Сполучені Штати спиралися, головним чином, на інформацію, отриману від союзної Південної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-